Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ 360 .
Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση από τον φορέα Global Awarding, κάνοντας level up στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διάρκεια:
55 ακαδημαϊκές ώρεςΙανουάριος '25!
Το πλέον επιτυχημένο και πληρέστερο πρόγραμμα Barista & Baretender Academy λειτουργεί από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360 εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία!
Το πρόγραμμα σκοπό έχει να μεταδώσει άριστες επαγγελματικές γνώσεις που αφορούν την πλήρη λειτουργία του Bar πρωί και βράδυ (καφέ, ροφήματα, cocktails, ποτά), αναδεικνύοντας το Bar ως ένα ολοένα και πιο επιλέξιμο επαγγελματικό χώρο.
Περιλαμβάνει ειδική ενότητα Latte Art και διεξάγεται αποκλειστικά με hands on πρακτική εξάσκηση μέσα σε σύγχρονα εργαστήρια – bar.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Barista
- Ιστορία του Καφέ
- Το Καφεόδεντρο – Ο Καρπός (ανατομία)
- Τα είδη του καρπού
- Μέθοδοι Συγκομιδής και Eπεξεργασίας
- Το Καβούρδισμα
- Η μηχανή αλέσματος / επίδειξη λειτουργίας, δοσολογίες
- Η μηχανή espresso / επίδειξη λειτουργίας, δοσολογίες
- Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων
- Espresso / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (normale-ristreto-lungo-doppio)
- Cappuccino / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (cappuccino-latte-double-con panna-mochaccino)
- Freddo / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (cappuccino-latte-double-con panna-mochaccino)
- Latte art: Πρακτική άσκηση σε 3 βασικούς σχεδιασμούς σε ζεστά ροφήματα. (Rosetta, Heart, Latte tulip)
- Latte art: Πρακτική άσκηση σε 3 ελεύθερους σχεδιασμούς για κρύα ροφήματα με χρήση του ανάλογου εξοπλισμού (Σχεδιαστικές βελόνες latte art, Διάφορα σιρόπια γαρνιρίσματος)
- Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων
- Καφές Φίλτρου / Επίδειξη και παραγωγή Προϊόντων (V60-Cold Brew)
- Nes / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστό, Κρύο)
- Ελληνικός / Επίδειξη και παραγωγή (Μονός-Διπλός)
- Σοκολάτα / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστή, Κρύα)
- Τσάι / Επίδειξη και παραγωγή (Ζεστό, Κρύο)
- Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων
- Σύστημα Λειτουργίας Bar
- Παραγωγή προϊόντων σε πραγματικές συνθήκες
- Αναφορά σε συμπληρωματικά προϊόντα μπαρ (χυμοί-αναψυκτικά-smoothies-milkshake)
- Καθαριότητα Μηχανών / Χώρου / Εξαρτημάτων
Latte Art:
- Κατάλληλα Εργαλεία - Εξοπλισμός
- Μηχανή espresso με ακροφύσιο που να παράγει ισχυρή δύναμη ατμού.
- Ειδική γαλατιέρα με ιδανικό στόμιο για latte art.
- Κρύο φρέσκο γάλα υψηλής ποιότητας, πλήρες σε λιπαρά.
- Ειδικό θερμόμετρο ροφημάτων.
- Κατάλληλη επεξεργασία γάλακτος με τον ανάλογο εξοπλισμό.
- Πρακτική Εφαρμογή σε 3 βασικούς σχεδιασμούς latte art σε ζεστά ροφήματα
- Rosetta
- Heart
- Latte tulip
- Πρακτική άσκηση σε 3 ελεύθερους σχεδιασμούς latte art για κρύα ροφήματα με χρήση του ανάλογου εξοπλισμού
- Σχεδιαστικές βελόνες latte art
- Διάφορα σιρόπια γαρνιρίσματος
Bartender
- Εισαγωγή στον κόσμο του Bar και του Bartender
- Στήσιμο προετοιμασία ενός cocktail bar
- Ρόλος – Συμπεριφορά – Εμφάνιση Bartender (role play εξυπηρέτησης πελατών)
- Νέες τάσεις ποτηριών
- Mixology
- Classic & Modern Cocktails: Θεωρία και πρακτική εξάσκηση
- Άψογη και ελκυστική παρουσίαση – Γαρνιτούρες
- Γευσιγνωστική προσέγγιση
- Μοριακά cocktails
- Pouring test: θεωρία και πρακτική εξάσκηση free pouring
- Πρακτική άσκηση σε πάνω από 250 cocktails