Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ 360.
Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση από τον φορέα Global Awarding, κάνοντας level up στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διάρκεια:
20 ακαδημαϊκές ώρεςΝοέμβριος '24!
Ένα ταχύρρυθμο workshop εξειδίκευσης στην Ιταλική Κουζίνα, από τον κορυφαίο στο είδος του Executive Chef Αθανάσιο Κάλφα, που καλύπτει τεχνικές και γνώσεις ενός ολοκληρωμένου ιταλικού menu (antipasti- insalate – pasta fresca – secondi piatii) μέσα από 19 μοναδικές συνταγές.
Σκοπός του σεμινάριού είναι η εξειδίκευση των καταρτιζομένων σε νέες και κλασικές τεχνικές της Ιταλικής κουζίνας, στην ολοκληρωμένη γνωριμία τους με την ιταλική γαστρονομία & στην απόκτηση εξειδίκευσης σε πετυχημένες τεχνικές.
Τα μαθήματα διεξάγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, με την τεχνογνωσία της 1ης Σχολής Γαστρονομίας στην Ελλάδα!
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
1.ΟΡΕΚΤΙΚΑ – ANTIPASTI
VITELLO TONATO – ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝΟ
CARPACCIO DI ZUCCHINE, POMODORI RICOTTA E ZUPPA DI CETRIOLLO – ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ, ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥΠΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ
ROTOLINI DI MELANZANE, POMODORI SEMI SECHI, TALEGGIO E PESTO ALLA CALABRESE – ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΗΜΙΛΙΑΣΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΤΑΛΕΤΖΙΟ (ΤΥΡΙ) ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
PARMIGIANA DI FINOCHI E FONTINA – ΠΑΡΜΙΤΖΙΑΝΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΦΟΝΤΙΝΑ (ΤΥΡΙ)
CANNELLONI DI ZUCCHINE CON INSALATA DI GRANCHIO, SEDANO E RAFANO, CAVIALE DI ACETO BALSAMICO E COULIS DI POMODORO - ΚΑΝΕΛΟΝΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ , ΣΕΛΕΡΥ ΚΑΙ ΡΕΒΑ, ΧΑΒΙΑΡΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΞΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΛΙ ΤΟΜΑΤΑΣ
COZZE AL VAPORE CON 'NDUJA, LIMONE, FINOCCHIO E PANE – ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ‘NDUJA, ΛΕΜΟΝΙ, ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΨΩΜΙ
2.ΣΑΛΑΤΕΣ – INSALATE
AVOCADO E GAMBERETTI CON POMODORINI AROSTITI E SALSA VERDE –
ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
SALMONE, CETRIOLO E PERA CON FOGLIE VERDI, SEDANO E MAIS - ΣΟΛΟΜΟΣ, ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΛΛΩΜΑΤΑ, ΣΕΛΕΡΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
CESARE – ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ
PANZANELLA - ΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΩΜΙ
INDIVIA FRISÉE TIROLESE CON GORGONZOLA, PERA E PESCA - ΤΙΡΟΛΕΖΙΚΟ ΦΡΙΖΕ ΑΝΤΙΔΙ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΝΤΖΟΛΑ, ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
3.ΖΥΜΑΡΙΚΑ – PASTA FRESCA
GNUDI CON RICOTTA, SPINACI AL BURRO E SALVIA - ΝΙΟΥΝΤΙ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
TORTELLINI CON PANCETTA AFFUMICATA E SALSA ROSATA - ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΙ ΡΟΖΕ ΣΑΛΤΣΑ
GNOCCHI DI PATATE CON AQUA DI PARMIGIANNO – ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ
TAGLIATELLE CON PESTO DI ARUGULA E BOCONCINI DI BUFALA – ΤΑΛΙΑΤΕΛΕ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΕΣ ΑΠΟ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΒΟΥΒΑΛΙΝΗ
4.ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΙΑΤΑ – SECONDI PIATIΙ
POLLO ALLA CACCIATORA – ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Α ΛΑ ΚΑΤΣΙΑΤΟΡΑ
BRANZINO SALTIBOCCA ALLA ROMANA - ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΠΡΟΣΙΟΥΤΟ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
PESCE SCORFANO CON VERDURE E RELATIVO BRODO – ΣΚΟΡΠΙΝΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΤΗΣ
CALAMARI RIPIENI CON RISOTTO AI GAMBERI E SALSICCIA DI MAIALE -
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, σπουδαστές και αποφοίτους Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής που θέλουν να εξειδικευτούν στο πεδίο της Ιταλικής Κουζίνας, αποκτώντας επιπλέον γνώσεις και εχέγγυα στο βιογραφικό τους, αλλά και σε ερασιτέχνες που επιθυμούν να διδαχτούν σε ένα ταχύρρυθμο workshop τα μυστικά της ιταλικής γαστρονομίας μέσω εξαιρετικών, καινοτόμων αλλά και διαχρονικών συνταγών.