Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΕΛΤΑ 360.
Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση από τον φορέα TQ, κάνοντας level up στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διάρκεια:
120 ακαδημαϊκές ώρες / εξ αποστάσεως / κάθε Δευτέρα-Τετάρτη 17:00-21:05 & on demandΝοέμβριος '24!
Η θέση του F&B Manager αποτελεί μια από τις πιο περιζήτητες και απαραίτητες θέσεις σε οποιαδήποτε Ξενοδοχειακή & Επισιτιστική Επιχείρηση σήμερα. Ο F&B Manager οφείλει να αξιολογεί και να προγραμματίζει την διαχείριση προϋπολογισμών και κοστολογήσεων, όπως επίσης να έχει γνώση των παραγωγικών διαδικασιών. Η κοστολόγηση και ο σχεδιασμός του menu, καθώς και η τελική προώθηση του στον πελάτη, είναι κάποια από τα βασικά καθήκοντα του F&B Manager σε μια επισιτιστική επιχείρηση.
Στόχος μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου να αποκτηθεί η καλύτερη εικόνα για την λειτουργία του πιο νευρολογικού τμήματος ενός ξενοδοχείου, αλλά και να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για την επιτυχημένη λειτουργία μιας Ξενοδοχειακής ή Επισιτιστικής επιχείρησης.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Διδακτικές Ενότητες
Αντικείμενο και ο ρόλος του F&B Department σε μια ξενοδοχειακή μονάδα και ευρύτερα
Έννοια και ορισμός του Τουρισμού
Εισαγωγή στην διοίκηση των επισιτιστικών τμημάτων και επιχειρήσεων
Λειτουργίες διοίκησης επισιτιστικών τμημάτων
Ο ρόλος του διευθυντή των επισιτιστικών τμημάτων
Προσωπικό επισιτιστικών τμημάτων
Δομή επισιτιστικών τμημάτων - κουζίνα
Δομή επισιτιστικών τμημάτων - service
Δομή επισιτιστικών τμημάτων - Bar
Δομή επισιτιστικών τμημάτων - αποθήκη
Banquet service και πωλήσεις (οργάνωση τμήματος)
F&B menu
Αγορές και εξοπλισμός τμημάτων F&B
HACCP
Κοστολόγηση μενού
Έλεγχος κόστους φαγητού και ποτού (διαδικασίες)
Εργατικό κόστος
Διαχείριση παραπόνων πελατών
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το Σεμινάριο Food & Beverage Management απευθύνεται σε αποφοίτους σχολών Τουρισμού και Γαστρονομίας σε επαγγελματίες & στελέχη του Τουρισμού αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το Food & Beverage σε Ξενοδοχεία, Τουριστικές μονάδες και Επιχειρήσεις Εστίασης.