
Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση TQ UK, κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διάρκεια:
160 ακαδημαϊκές ώρες • Όλα τα μαθήματα είναι εργαστηριακά και πραγματοποιούνται σε ολιγομελή κλειστά τμήματα.ΑΘΗΝΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νοέμβριος 2025!
Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, αποτελεί ένα πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ξεπερνά τα όρια της κλασικής διετούς φοίτησης βασιζόμενο στην εκμάθηση των πλέον σύγχρονων τεχνικών και τάσεων στη γαστρονομία.
Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να προσεγγίζει την κλασική και διεθνή γαστρονομία μέσα από τη σύγχρονη εξέλιξη της ίδιας της τέχνης.
Μέσα από τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι αναλύουν σε πρακτικό επίπεδο τις σύγχρονες εφαρμογές πάνω στη μαγειρική τέχνη και επεξεργάζονται τις διαφορετικές κουλτούρες βασικών εδεσμάτων. Οι σπουδαστές έχουν ενεργό ρόλο όχι μόνο στο πρακτικό σκέλος, αλλά και στο ερευνητικό πλαίσιο που θα προκύψει.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Θεματικές Ενότητες
- Παρασκευές με τη μέθοδο sous-vide
- Αφύγρανση και κρύο κάπνισμα
- Ζελατινοποιήσεις - Espuma
- Ώσμωση σε μορφή κενού αέρος (Vacuum)
- Χρήση των πρώτων υλών μοριακής γαστρονομίας
- Τεχνική κενού αέρος (Vacuum) σε roner
- Ξηρός πάγος – instant ice creams
- Fusion και μοντέρνα Ελληνική κουζίνα
- Zero food waste & Amuse Bouche
- Degustation menu
- Restaurant desserts
- Food styling
- Photo shooting, editorial & social media
- Διεθνής γαστρονομία – Γεωγαστρονομία πρώτων υλών
- Η βιωσιμότητα σε κουζίνες υψηλού επιπέδου (Sustainability)
- Τεχνικές ζυμώσεις (Fermentation)
- Τεχνικές αρτοποιίας (Sourdough - Poolish - Biga), Εστιατορικά κουβέρ & ψωμιά
- Fine dining Vegeterian, lacto ono, vegan, gluten free
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των καταρτιζομένων, με όλο το σύγχρονο εξοπλισμό που κρίνεται απαραίτητος για τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου προγράμματος:
- Vacuum
- Pacojet
- Thermomixer
- Roner
- Smokers
- Blastchillers
- Ice cream makers
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας προσφέρεται κατ' αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360 και απευθύνεται σε:
- Απόφοιτους τμημάτων Επισιτισμού 2ετούς φοίτησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών
- Απόφοιτους Τεχνικών Σχολών και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών Επισιτισμού
- Επαγγελματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους
NEA
-
360 Seminar: Μαγειρεύοντας με εκλεκτά αλλαντικά της βιομηχανίας "Παντέρη"
-
Gastronomy & Tourism Masterclass by GRECOTEL στην Αθήνα
-
Gastronomy & Tourism Masterclass by GRECOTEL: Βασικές αρχές διοίκησης στον τουρισμό
-
Σεμινάρια του εκπαιδευτικού συνεργάτη AGRINO
-
Άλλη μια εξαιρετική συμμετοχή της ΔΕΛΤΑ 360 Ξάνθης στο TEDxDUTH
-
Skill-Up Seminar: Caviar Workshop: Ιωσήφ Πετρώφ presents Antonius Caviar