white_logo close
white_logo close
360o

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

big_circle
Σύγχρονες Τεχνικές Αρτοποιίας

Σύγχρονες Τεχνικές Αρτοποιίας

#ΒρισκειςΔουλεια
Βεβαίωση Παρακολούθησης

Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση TQ UK, κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

tquk-eFq7o.png



Διάρκεια:

18 εβδομάδες • 10 ώρες / εβδομάδα. Όλα τα μαθήματα είναι εργαστηριακά και πραγματοποιούνται σε ολιγομελή κλειστά τμήματα
Έναρξη:

Νοέμβριος '24!

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Κλείστε επίσκεψη

Στη σύγχρονη εποχή ο ρόλος του αρτοποιείου έχει εξελιχθεί τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και εξαιτίας των διατροφικών απαιτήσεων των καταναλωτών. Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών και Εφαρμογών Αρτοποιίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχει ως σκοπό την παροχή εξειδίκευσης στις νέες και παραδοσιακές τεχνικές - συνταγές μέσα από την εργαστηριακή αλλά και επιστημονική προσέγγιση.

Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να προσεγγίζει την κλασική και διεθνή αρτοποιία μέσα από τη σύγχρονη εξέλιξη της ίδιας της τέχνης.


big_circle

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Μέσα από τις θεματικές ενότητες του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι αναλύουν σε πρακτικό επίπεδο τις σύγχρονες εφαρμογές αρτοποιίας, έχοντας ενεργητικό ρόλο όχι μόνο στο πρακτικό σκέλος, αλλά και στο ερευνητικό πλαίσιο που θα προκύψει. Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες είναι:

  • Γνωριμία με τις σύγχρονες τάσεις των αρτοποιείων σε Ελλάδα και Ευρώπη
  • Προετοιμασία και συντήρηση προϊόντων σε εργαστηριακό και εμπορικό επίπεδο
  • Ανάλυση τεχνικών για ζύμες πρωινού
  • Ενσωμάτωση λιπαρών – γλυκαντικών ουσιών στις ζύμες
  • Ωρίμανση και αποτελέσματα ωρίμανσης
  • Σύνθεση και διαδικασία προζύμης
  • Τύποι προζυμιών με μαγιά: συμβατικό προζύμι, Pâte Fermentée, Poolish, Biga, Sponge (προζύμι τύπου σφουγγάρι)
  • Σύγχρονη ζαχαροπλαστική φούρνου (different flavor – colorful Croissant, Danish κ.λ.π.)
  • Ζύμωμα και ενσωμάτωση δευτερευόντων υλικών
  • Τεχνικές ζυμώματος ανάλογα με την ανάπτυξη του πλέγματος της γλουτένης
  • Συνταγές πρώτης ημέρας: γαλλικό χωριάτικο σε δημιουργικά σχέδια, Ciabatta Rustico, Ciabatta Tradition
  • Συνταγές δεύτερης ημέρας : προζυμένιο πολύσπορο, βαρύ προζυμένιο με μπύρα, προζυμένιο ψωμί με 100% σίκαλη 
  • Bakery Decoration Art
  • Ποικιλία αρτοσκευασμάτων για κρύα και ζεστά sandwich
  • Εξειδικευμένη αρτοποιία (με ενεργό άνθρακα, για διατροφικές παθήσεις,δυσανεξίες κ.λ.π)

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των καταρτιζόμενων, με όλο το σύγχρονο εξοπλισμό που κρίνεται απαραίτητος για τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου προγράμματος.

  • Tαχυζυμωτήρια διαφόρων μεγεθών
  • Σφολιατομηχανή
  • Εξειδικευμένοι φούρνοι αρτοποιίας
  • Στόφες
  • Ψυγείο αρτοποιίας αργής ωρίμανσης
  • Κατάψυξη αρτοποιίας αργής ωρίμανσης
  • Mixers
  • Bakery micro tools

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών και Εφαρμογών Αρτοποιίας προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360° και απευθύνεται σε:

  • Απόφοιτους τμημάτων Αρτοζαχαροπλαστικής 2ετούς φοίτησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών
  • Απόφοιτους Τεχνικών Σχολών και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών Αρτοζαχαροπλαστικής
  • Επαγγελματίες του κλάδου που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους
Εκπαιδευτές

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360o εκπαιδεύεσαι δίπλα στους κορυφαίους επαγγελματίες

NEA

circle2
Line 2 Copy 4 circle2

NEA