Γαστρονομία
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)
Στις μέρες μας η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα και αναγνωρισμένα επαγγέλματα, προσφέροντας σε όσους την επιλέξουν υψηλές απολαβές και ανεξάντλητες επαγγελματικές δυνατότητες για καριέρα σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχείων, αλλά και σε προσωπική επιχείρηση. Η δημιουργικότητα και η σκληρή δουλειά επιβραβεύονται ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!
Ο Chef χρησιμοποιεί τις γνώσεις του, την εμπειρία και τη φαντασία ώστε να:
- Οργανώνει και διοικεί την ομάδα των μαγείρων, αναθέτοντας ρόλους και ελέγχοντας το τελικό αποτέλεσμα
- Συντάσσει το μενού της επισιτιστικής επιχείρησης και πραγματοποιεί την κοστολόγηση των πιάτων
- Δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα με όλων των ειδών τις πρώτες ύλες, βασισμένα στις επιμέρους ιδιαιτερότητες κάθε κουζίνας
- Αναλαμβάνει την παρουσίαση των πιάτων με εντυπωσιακό food styling
- Δημιουργεί εστιατορικά επιδόρπια
- Προετοιμάζει τις πρώτες ύλες με τον σωστό τεμαχισμό των κρεάτων, πουλερικών και ψαριών
- Ασκεί ποιοτικό έλεγχο στις πρώτες ύλες και φροντίζει για την καλύτερη δυνατή συντήρηση και αξιοποίηση τους
- Τηρεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην κουζίνα
Το IEK ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι το πρώτο ΙΕΚ που από το 1998 εισήγαγε και λειτουργεί την ειδικότητα του «Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης» στη μεταδευτεροβάθμια κατάρτιση. Εδώ και 26 χρόνια αποτελεί την κορυφαία σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα, έχοντας καταρτίσει ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών.
Fast ForWork In Tourism
Μέσω του προγράμματος κατάρτισης Fast ForWork in Tourism, η 1η Σχολή Γαστρονομίας και η κορυφαία αλυσίδα ξενοδοχείων στην Ελλάδα GRECOTEL επιδιώκουν να ανοίξουν νέους ορίζοντες για τους μελλοντικούς επαγγελματίες στους κλάδους της Γαστρονομίας, του Τουρισμού και της Ομορφιάς - Ευεξίας. Οι σπουδαστές εξασφαλίζουν άμεση ένταξη ως επαγγελματίας στα πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου με ειδικά προνόμια και bonus.
VIDEO ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΟΦΕΛΗ
Μια καριέρα στον συναρπαστικό κλάδο της Γαστρονομίας που προσφέρει υψηλές απολαβές και μεγάλη αναγνωρισιμότητα!
Οι λόγοι για να επιλέξετε σπουδές Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰:
- Το 1998 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ειδικότητα: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης στην επαγγελματική κατάρτιση και εδώ και 26 χρόνια αποτελεί τη μεγαλύτερη σχολή Chef πανελλαδικά.
- Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Μαγειρικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση.
- Η ΔΕΛΤΑ 360 εγκαινίασε το πρόγραμμα κατάρτισης Fast ForWork In Tourism σε συνεργασία με τον κορυφαίο όμιλο GRECOTEL, μέσω του οποίου εξασφαλίζετε άμεση ένταξη ως επαγγελματίας στα πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου με ειδικά προνόμια και bonus.
- Διδάσκεστε μαγειρική σε σύγχρονες βραβευμένες εγκαταστάσεις και εργαστήρια, με μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα για την καθημερινή πρακτική εξάσκηση.
- Αποκτάτε όλα τα εφόδια για να γίνεται ένας επιτυχημένος Chef με γνώσεις εστιατορικής ζαχαροπλαστικής, τεμαχισμού κρεάτων, σύνθεσης μενού και οργάνωσης και διοίκησης της κουζίνας.
- Τη διδασκαλία αναλαμβάνουν καταξιωμένοι Chef με πλούσια επαγγελματική εμπειρία και πολλαπλές διακρίσεις στο χώρο. Οι εκπαιδευτές βρίσκονται στο πλευρό των σπουδαστών από την πρώτη μέρα και μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για το επάγγελμα.
- Τα εξειδικευμένα Γραφεία Σταδιοδρομίας σε κάθε πόλη εξασφαλίζουν εγγυημένη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5αστερα ξενοδοχεία και Resorts στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε όλους τους σπουδαστές. Η διαδικασία επιλογής γίνεται μέσω της Ημέρας Καριέρας Τουρισμού, που διεξάγεται κάθε χρόνο το Φεβρουάριο.
- Συμμετέχετε στις κορυφαίες εκδηλώσεις Συνέδρια Γαστρονομίας και Masterclasses, όπου παρακολουθείτε εισηγήσεις και σεμινάρια από διεθνούς φήμης βραβευμένους Chef, όπως οι Katsu Hanamure, Senol Yeter, Arnaud Bignon, Rolf Murner, Jean Charles Metayer, αλλά και οι δικοί μας Άνταμ Κοντοβάς, Γιάννης Παρίκος, Ντίνα Νικολάου, Βασίλης Καλλίδης, Ελένη Ψυχούλη, Ηλίας Μαμαλάκης και Βαγγέλης Δρίσκας.
- Συμμετέχετε στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς γαστρονομίας ως μέλος της «Πιο Πολυνίκης Σχολή», έχοντας τη δυνατότητα να πειραματιστείτε, να εκφράσετε τη δημιουργικότητα σας και να αποσπάσετε διακρίσεις που θα συνοδεύουν το βιογραφικό σας.
- Παράλληλα με τις σπουδές σας, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο TQ UK, που μεγιστοποιεί την αξία των σπουδών και αποτελεί επιπρόσθετο επαγγελματικό εφόδιο στον ιδιωτικό τομέα.
- Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης στο ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης «Σύγχρονες Τεχνικές Γαστρονομίας», ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα σπουδών που λειτουργεί κατ’ αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360⁰.
- Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360⁰ βραβεύτηκε ως ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς» στον πανελλαδικό θεσμό βραβείων ποιότητας και γεύσης των Estiatoria.gr Premium Awards, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης, τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις, και την πολυεπίπεδη εξέλιξη και βελτίωση του.
- Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Σήμερα ο Chef αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα.
Οι επαγγελματίες - απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, και να μαθητεύσουν στο πλευρό διάσημων Chef.
Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του εξειδικευμένου Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ σε κάθε πόλη, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.
Επιπρόσθετα, ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργαστεί σε:
- Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
- Επιχειρήσεις εστίασης
- Εταιρείες catering
- Κρουαζιερόπλοια
- Casino
- Σκάφη πολυτελείας
- Δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα
- Δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα
- Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
- Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα κατάρτισης Fast ForWork In Tourism σε συνεργασία με τον κορυφαίο όμιλο GRECOTEL
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:
- Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
- Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
- Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
- Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
- Αίθουσα εστιατορικής
- Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών σε κενό αέρος, "Vacuum"
- Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
- Αίθουσα οινολογίας
- Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Τη διδασκαλία έχουν αναλάβει έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, με προσωπικές διακρίσεις.
- Τέχνη Μαγειρικής
- Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
- Γαλλικά
- Αρχές Οικονομικής
- Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
- Έλεγχος Εμπορευμάτων
- Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
- Οργάνωση - Λειτουργία Εστιατορίου
- Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
- Οινολογία
- Υγιεινή & Ασφάλεια
- Σύνθεση Μενού
- Τεμαχισμός Κρεάτων
- Τροφογνωσία - Εδεσματολόγιο
- Διαιτητική
- Αγγλικά
- Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
- Πρακτική Άσκηση
Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360⁰, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
Προγράμματα επαγγελματιών που προσφέρονται κατ' αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360. Παρέχουν συμπυκνωμένη και εξειδικευμένη γνώση που δεν προσφέρεται συνολικά από κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Απευθύνονται σε αποφοίτους σχολών και επαγγελματίες , οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό πεδίο και τις επαγγελματικές τους επιλογές. Οι καταρτιζόμενοι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης επαγγελματιών έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Postgraduate Diploma - επιπέδου 7 από το Διεθνή Φορέα Πιστοποιήσεων LRN, αποκτώντας διευρυμένες δυνατότητες σε όλη την ΕΕ.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
-
O Δημήτρης Σκαρμούτσος στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360
-
Έρχονται τα Gastronomy Masterclasses 22 από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360
-
Με λαχανικά ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ θα δημιουργούν οι σπουδαστές Γαστρονομίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360
-
Τομέας Γαστρονομίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360: Πρωταγωνιστής και στα FNL Best Restaurant Awards 22
-
Κέρδισε τις εντυπώσεις ο τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στο Patras Wine Fair!
-
Πρωτοποριακά Masterclasses μοριακής κουζίνας από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360