Αποφοίτησε από το IHTTI (International Hotel, Travel, Tourism Institute) στην Ελβετία αποκτώντας ταυτόχρονα τα Catering Management diploma και Diploma in Culinary Arts for Chef Training. Από τότε ξεκίνησε μια σειρά σεμιναρίων και εξειδικεύσεων με στόχο την ολιστική επιμόρφωση του στον τομέα της Μαγειρικής Τέχνης και της Γαστρονομίας.
Βρέθηκε δίπλα στον Ισπανό chef Alain Devahive Tolosa, συνεργάτη του Ferran Adria, όπου διδάχθηκε τεχνικές μοριακής κουζίνας, στον Gaston Lenotre στη Γαλλία για τεχνικές στην παραγωγή φαγητού [κρέας και σάλτσες], στη Σχολή Carving της Σιγκαπούρης για 7 εβδομάδες διδάχθηκε το σκάλισμα λαχανικών και το σκάλισμα πάγου, στην Valhrona γνώρισε τη σοκολάτα, με τους Ισπανούς Jordi Butron και Xano Sauger έμαθε για τα γλυκά στο εστιατόριο, πέρασε από το Ritz Carlton, τον Bernard Louiseau και τον Christophe Larrat των εστιατορίων του Alain Ducasse. Μια συνεχής επιμόρφωση σε όλα τα θέματα παραγωγής, διαχείρισης και διοίκησης μιας κουζίνας.
Εργάστηκε σε κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων και εστιατορίων μεταξύ των οποίων το Hilton στο Άμστερνταμ, το Hilton στο Dunblane στη Σκωτία αλλά και το Hilton της Αθήνας. Συνεργάστηκε με τον Αστέρα στη Βουλιαγμένη, με το THE RITZ CARLTON HOTEL, στο WOLFSBURG της Γερμανίας, το LIFE GALLERY στην Αθήνα και το COSMOPOLITAN MAREBLUE HOTEL στη Ρόδο και πολλών ακόμη σε Κω, Μύκονο, Μάνη, Τρίπολη, Κρήτη, Κεφαλονιά, Σπέτσες, Πύλο, Πάρο, Άνδρο πριν κάνει το μεγάλο βήμα για την Αμερική όπου πλέον έχει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του.
Τιμήθηκε 3 φορές με Χρυσό Σκούφο, έλαβε 3 χρυσά μετάλλια σε εθνικούς διαγωνισμούς Μαγειρικής και 2 ασημένια στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του 2005.
Το 2014 ίδρυσε την CHEFSTANITSAS FOOD & BEVERAGE CONSULTING στην Αθήνα, με κύριο αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κουζίνες μπουτίκ ξενοδοχείων και εστιατορίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκπαιδεύει προσωπικό, σχεδιάζει το μενού, κοστολογεί τα πιάτα, στήνει την κουζίνα, την στελεχώνει, επιλέγει προμηθευτές.
Διανύοντας πλέον την τρίτη επαγγελματική του δεκαετία στις κουζίνες όλου του κόσμου, διαθέτει την γνώση και την εμπειρία που αποκόμισε σε αυτή τη διαδρομή, στην ανάπτυξη επαγγελματικών γαστρονομικών προσπαθειών και ιδεών σε ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως στην Ελλάδα, που την κουζίνα της τόσο αγαπά.